MagyarEnglishDeutsch
Részletes keresés

Bemutatkozás

Dél-Zalában számos jól bevezetett vagy épp kevésbé ismert természeti-táji vagy épített örökség, idegenforgalmi szolgáltatás található. A térségnek jellegzetes hagyományai és ehhez kapcsolódó rendezvényei, gasztronómiai eseményei vannak. Ugyanakkor a dél-zalai vidékről nem készült még olyan egységes, a térség kistelepüléseit is bemutató kiadvány, amelyből az ide látogató turista átfogó képet kaphatna a látnivalókról, érdekességekről, szolgáltatásokról.

A térségi idegenvezetési rendszer kialakításával a „Cseszt Regélő” Nonprofit Kft elindított egy folyamatot, amelyben biztosítja, hogy a terület közkedvelt és eddig fel nem tárt értékei együtt jelenjenek meg. A 46 települést lefedő rendszer lehetővé teszi, hogy internet és „okostelefon” alkalmazás segítségével bemutathatóvá váljon az egész térség.

A fejlesztés közvetlen célja a térség egész területét bemutató idegenforgalmi információkat rendszerbe foglaló tájékoztatási felület kialakítása.

A „Zalanka” idegenvezetési rendszerben első lépésként 50 látnivaló került lehatárolásra. Ezekről a látnivalókról fotók és videó felvételek állnak a felhasználók rendelkezésére, hogy vizuális benyomásaik alapján dönthessenek programjaik megszervezésében.

A képek megtekintése alatt magyar, német és angol nyelvű hanganyag gondoskodik a látnivalókhoz kapcsolódó élmények bemutatásáról.

A felületet folyamatosan bővülő adatbázis egészíti ki.

A rendszer 16 túra részletes leírását is tartalmazza, amelyet kerékpárral, gyalogosan vagy családjával közösen tehet meg a kiránduló. A túrákhoz kapcsolódva a látogató tájékozódhat vendéglátó és szállás lehetőségekről, helyi termékekről, vagy épp fotózási pontokról.

Reméljük, hogy ez a tájékozódási felület elősegíti az idelátogatók számának növekedését, a térség jobb megismerését, és a dél-zalai térség értékeinek mind teljesebb felfedezését.