MagyarEnglishDeutsch
Részletes keresés
Helyi termelők

Aprófalvak gyümölcsös kertjei, szőlőhegyek régi pincéi kínálják a nap érlelte, domboldal táplálta helyi termékeket. Legyen az gyümölcs, lekvár, savanyúság, vagy bor, méz, aromás kecskesajt, vagy házi füstölt sonka Dél-Zala éléskamrája mindenki számára nyitva áll. Látogasson el ősi mesterségek modern köntösbe ültető kézműves műhelyekbe.

Helyi termelők

Murakeresztúr
Herman Edit
Murakeresztúr

Edit érettségi után, Kaposváron tanulta ki a mesterséget. Régóta érdekelte a kézműves mesterség, bár családi kötődése nem volt a fazekassággal. Edit kellő szorgalommal, kitartással és gyakorlattal mára már a térség elismert szakemberévé vált. Termékpalettája széles; poharakat, bögréket, csuprokat, bor- és pálinkatartókat, gyümölcsös és sütő-tálat...

Részletes információk
Pat
Kenikker Gyuláné
Pat

Több hektáros termőterületükön kiváló minőségű, ízletes bogyósokat és epret termelnek. Ezt dobozos kiszerelésben árulják a piacon, de háztól is el lehet vinni. A szamóca előállításával nem rég óta foglalkoznak. A szeder és málnatermesztésben élen járnak, ezt is dobozos kiszerelésben árusítják.

Részletes információk
Szepetnek
Németh Ferenc
Szepetnek

Németh Ferenc, szepetneki fafaragó népi iparművész több évtizede foglalkozik a fa egyedi megmunkálásával. Bőséges kínálata között megtalálhatóak a kisebb-nagyobb fajátékok, használati tárgyak, sétabotok, de még a domborművek, szobrok is.

Részletes információk
Zalakaros
Varga Géza
Zalakaros

A szilvából, szederből, eperből, kajszibarackból készült hagyományos termékek mellett specialitásuk a réteges lekvár, amelyben kettő-három íz találkozik egymással. A mézet, mint édesítőt a lekvárkészítésben is felhasználják.

Részletes információk
Miháld
Némethné Bátori Ildikó
Miháld

Az eperből, málnából, meggyből, szederből, bodzából szörp és lekvár készül. A cukormentes szilvalekvárjuk kedvelt diabetikus készítmény. Az almalekvárt mákkal, a narancslekvárt fahéjjal teszik különlegessé. A vilmoskörte lekvár a vásárlók körében nagyon népszerű.

Részletes információk
Zalakaros,
Lidvin Sándorné
Zalakaros,

A hidegen sajtolt olajok készítésére specializálódott vállalkozás kínálata széles: tökmag-, mák-, dió-, és még szőlőmag olaj is kapható náluk. A legnépszerűbb termék a tökmagolaj, melyet elsősorban saláták ízesítésére használnak.

Részletes információk
Zalaszentbalázs
Takács István
Zalaszentbalázs

Takács István már több mint 30 éve formálja a vasat Zalaszentbalázson. Műhelyében elsősorban megrendelésre dolgozik. Kerítések, korlátok, egyedi bútorok, tükrök, lámpatartók, borállványok és gyertyatartók formálódnak kalapácsa alatt a fémből. Szívesen mutatja meg, hogy a kemény anyag hogyan alakul át rózsaszállá, vagy épp csigává.

Részletes információk
Eszteregnye
Pókeczné Pintér Anett
Eszteregnye

Pókeczné Pintér Anett a kézművességet legősibb ágának, a fazekasságnak az egyik képviselője. Eszteregnyei műhelyében már több éve formálja konyhai használati tárgyakká az agyagot.

Részletes információk
Magyarszerdahely
Gálné Kiss Viktória
Magyarszerdahely

A termelő a kecskesajt tömböt hétféle fűszerezéssel készíti, valamint pácolt kecskesajtot is kínál. A kecsketejből készült joghurtot idényjellegű gyümölcsökkel kínálja, valamint a szintén házilag készített levendula zselével. A termelő a melléktermékként jelentkező tejsavót is kreatívan felhasználja. Cukor hozzáadásával és kitartó munkával ízletes...

Részletes információk