MagyarEnglishDeutsch
Részletes keresés

Schweiger Zsolt

8883 Rigyác

A 7-es főút mellett fekvő Rigyác településen kecsketartással foglalkozik Schweiger Zsolt. Az állatokból kinyert tejet a termelő önmagában is árulja és fogyasztja. Néhány éve kezdett el sajtot készíteni, amit fél kg-os kiszerelésben kínál. Mindemelett lehetőséget biztosít udvarában a kecskék megismerésére, simogatására is, mely legjobban a gyerekek örömére szolgál.

Schweiger Zsolt állományát tovább szeretné növelni, hogy még több élelmiszert tudjon előállítani, hiszen napjainban az egészséges táplálkozás igénye miatt egyre nő a kereslet a kecsketejből készült termékek iránt. A kecske teje ugyanis a könnyen emészthető, alacsony allergéntartalmú táplálékok közé tartozik; jótékony hatása a migrén és a stressz ellen is bizonyított.

A termelő fejlesztései elképzeléseinek középpontja az állomány növelése, amihez elengedhetetlen a legelőterület bővítése és a gépesítés. A későbbiekben húsfeldolgozással, házi húskészítmények előállításával is szeretne foglalkozni, amelyre alapozva egy falusi vendégasztalt alakítani ki Rigyácon.


Elérhetőségek

Cím: 8883 Rigyác Valéria u. 1.
Telefon: +36 30/822-6842
E-mail: nita041@gmail.comGaléria


Videók


Kapcsolatfelvétel

Kérjük a sikeres kapcsolatfelvétel érdekében a kiemelt mezőket mindenképp töltse ki.


Mielőtt értékelne!
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam.