MagyarEnglishDeutsch
Részletes keresés

Balatonmagyaród, Kányavári-sziget

Balatonmagyaród

Balatonmagyaród község határában található a fenyvespusztai állatsimogató, amely egész évben várja a látogatókat. A szolgáltatásaik között szerepel kis balatoni lovas kocsikázás, lovaglás és íjászkodás. Az állatparkkal szemben található a Kányavári-sziget bejárata.

A Kányavári-sziget a Kis-Balaton fokozottan védett területe. A szigethez kiépített út vezet, melynek végén parkoló fogadja az autóval ideérkezőket. A tavasz beköszöntével itt árusítanak a falusi asszonyok, akik helyi specialitásként házi lekvárt és savanyúságot kínálnak a látogatóknak. A Kányavári-szigetet a Zala folyó és a Kis-Balaton nyugati víztározója öleli körül, így az csak gyalogosan érhető el. Az ingyenesen látogatható sziget egy fahídon közelíthető meg. (A mozgáskorlátozottak fogadásáról kis komp gondoskodik tavasztól őszig.) A különleges, ívelt fa szerkezetű híd mára a Kis-Balaton jelképévé vált. A szigeten pihenési és tűzrakási lehetőség is van, szalonnasütő helyek, pihenő padok, játszórészek várják a tisztásokon a vendégeket. A sziget kedvelt horgászhely is, e tevékenységhez napi jegy a parkolóban váltható. A terület kilátóiból csodálatos látvány tárul elénk a Kis-Balaton különleges élővilágára. A szigeten kialakított Búbos vöcsök tanösvény részletesen bemutatja ezt a madárvilágot. Az ösvény majdnem 2 kilométer hosszú, 1-1,5 óra alatt végigsétálható. 15 állomása a Kis-Balaton területén leggyakrabban előforduló vadmadarakat mutatja be. A tablókon tematikusan mutatják be az itt megfigyelhető fajokat (énekesek, ragadozók stb.). A tanösvény nevét a sziget közelében gyakran megfigyelhető búbos vöcsökről kapta. A Kis-Balaton élővilágának és természeti értékeinek megismeréséhez igény szerint szakvezetés biztosított. Érdeklődni a +3630/644-0404-es számon lehet.


Elérhetőségek

Cím: Balatonmagyaród Kányavári-sziget
Telefon: +3687/555-290
Telefon: +3687/555-291
E-mail: bfnp@bfnp.kvvm.huGaléria


Videók

Kányavári-sziget (Élménybeszámoló)

Balatonmagyaród határában, a fenyvespusztai állatsimogatóval szemben található a Kis-Balaton kedvelt kiránduló központjának, a Kányavári-szigetnek a bejárata. A szigethez vezető jegenyefákkal szegélyezett út végén parkoló fogadja az autóval, kerékpárral ideérkezőket. Itt gyakran találkozhatunk házi lekvárt és savanyúságot árusító asszonyokkal.
A parkolótól néhány lépésre különlegesen szép, ívelt fa szerkezetű híd áll, amelyen végigsétálva elérkezünk a csendes kis szigetre. A kiránduló központ szabadon látogatható. A pihenőpontokon és padokon hosszan elüldögélhetünk, a tűzrakó helyeken szalonnát süthetünk, vagy családi bográcsozást szervezhetünk. A pecabottal érkezők is elfoglalhatják a szigeten található horgászhelyeket, a parkolóban vásárolt napijegy ellenében. A sziget kilátójába felmászva elsősorban a Kis-Balaton változatos madárvilágában gyönyörködhetünk. Szakítsunk időt a 2 km hosszú Búbos vöcsök tanösvény végigjárására, amelynek segítségével rendszerezett ismereteket kaphatunk a Kis-Balaton élővilágáról.


Kapcsolatfelvétel

Kérjük a sikeres kapcsolatfelvétel érdekében a kiemelt mezőket mindenképp töltse ki.


Mielőtt értékelne!
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam.