MagyarEnglishDeutsch
Részletes keresés

Galambok, Horgásztó

Galambok

A horgásztó könnyen megközelíthető, Nagykanizsa felől a 7-es útról a Galamboki kereszteződésnél balra kanyarodva. Budapest felől a az M7 vagy 7-es útról a Zalakomári kereszteződésnél Galambok felé jobbra fordulva, majd a Galambok központjában balra, Csapi-Zalaújlak irányába kanyarodva, nagyjából 800 méter után balra már látható a vízterület.

A 11 hektáros völgyzárógátas víztározó tisztaságáról és folyamatos telepítéséről a Galambok és Vidéke Horgász Egyesület gondoskodik. A tó átlagmélysége 1,5-2 méter, benne ponty, amur, süllő, csuka, keszegfélék, kárász és szürkeharcsa él. Parkolásra közvetlenül a tóparton van lehetőség.

A víztározó egykor mezőgazdasági igények kielégítésére jött létre. A környékbeli tavak funkciója elsősorban a gyümölcsösök és földek öntözése volt. A galamboki tó az 1960-as évek környékén született, emiatt az öregsége miatt viszonylag iszapos. Csónakbérlés nincs, így a horgászni vágyók csak a partról pecázhatnak. Napijegy vásárlására Galambokon a presszóban és a vegyesboltban, valamint a tóparton a halőrnél váltható, míg Nagykanizsán a Kispiacon, a Tavasz úton és a Szúnyog horgászboltban. Nyári időszámítás szerint 04.00-23.00, a téli időszámítás szerint 04.00-22.00-ig engedélyezett a horgászat. Az éjszakai horgászatra csak a tagoknak van lehetőségük.

2013. július 17-én megnyílt a Vöröskúti Horgásztó, amely szintén horgászati és kirándulási lehetőséget nyújt az itt élőknek, és az ide látogatóknak. A tó elérhető Zalakaros felől, a Petőfi Sándor utcáról, a focipálya utáni első bekötőútról jobbra kanyarodva (Galambok, hrsz 0228/16). A horgásztóban ponty, amur, keszeg, kárász, csuka, süllő és balin van telepítve. Az 1,2 hektáros tó szerdától vasárnapig, 06.00 és 20.00 között várja a horgászni vágyókat.


Elérhetőségek

Cím: Galambok
Telefon: +36-30/7052242
Weboldal: http://www.galambok.atw.huGaléria


Videók

Galambok, Horgásztó

A szőlőhegyekkel körülvett Galambok határában található Dél-Zala egyik legszebb horgásztava. Csendes, békés és gondozott környezetével évről évre több turistát, horgászni- és kikapcsolódni vágyó vendéget csábít a faluba.
Nagykanizsa felől a 7-es útról, a galamboki kereszteződésnél Csapi felé kanyarodva közelíthető meg a 11 hektáros vízfelülettel rendelkező tó. A tó vízét korábban csak a mezőgazdasági igények kielégítésére, a gyümölcsösök és a földek öntözésére használták. Csalogató a tó vizének tisztasága, amelyről a Galambok és Vidéke Horgász Egyesület gondoskodik, épp úgy, mint a rendszeres haltelepítésről. A tóban a folyamatos gondozásnak köszönhetően pontyok, amurok, süllők, csukák, keszegfélék, kárászok és szürkeharcsák tömege úszkál. Ma már az éjszakai horgászatra is lehetőség van, de egyelőre csak az egyesületi tagok számára.
A tó mellett vendéglátóhely és kiépített pihenőhely várja a kirándulókat. Napijegy a tóparton a halőrnél váltható. Érdemes napsütéses időben több időt eltölteni a stégeken lévő padokon.


Kapcsolatfelvétel

Kérjük a sikeres kapcsolatfelvétel érdekében a kiemelt mezőket mindenképp töltse ki.


Mielőtt értékelne!
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam.