MagyarEnglishDeutsch
Részletes keresés

Garabonc, 7 Vezér Történelmi Kalandpark

Garabonc

A Kis-Balaton közelsége fontos szerepet játszott a lakosok számára a horgászat és halászat terén. Jelentős volt az erdőgazdálkodás, az állattenyésztés, malom is működött.

A rendszerváltás idején a többi falvakhoz hasonlóan Garaboncos is válságba került a mezőgazdaság. Ekkor Dr. Virág Ernő vásárolta meg a TSZ majort, az évek során alakította ki a Garabonciás Farmot. Vállalkozásának célja, hogy a zalakarosi szállodájának vendégei megbízható, házi alapanyagból készült ételeket fogyaszthassanak. Nem csak a hoteleknek kínálja a termékeit, hanem magánszemélyek is vásárolhatnak a farmon. A 8,3 hektáros területen az állattenyésztés mellett gyümölcs-, zöldség- és gabonatermesztés folyik. Az állatok szabadon látogathatók, állatsimogató is kialakításra került.

A farm zöldségkertjében friss saláta, hagyma, paprika, paradicsom, uborka, burgonya, káposzta és sárgarépa terem. A farm kedvelt programjai közé tartozik a lovaglás, kocsikázás ekhós szekéren, állatsimogatás.

2013 májusában a farm mellett történelmi kalandpark nyílt. 7 jurta honfoglalás kori programokkal (képes történet, korabeli tárgyak, eszközök kiállítása) íjász pályával, és gokart pályával várja a tartalmas kikapcsolódásra vágyókat. A tematikus programok során a kicsik és nagyon játszva tanulhatnak történelemről és falusi gazdálkodásról. A kalandpark központja Hanna hercegnő téglavára négy őrtoronnyal, színpaddal, küzdőtérrel, kerengővel, árkáddal, melyben a magyar királyok arcképcsarnoka is megtekinthető itt. A vár rendezvények, színházi előadások befogadására is alkalmas.

A látogatók éhségüket is csillapíthatják helyben, mivel a kisfeldolgozó üzemek mellett látványkonyha kínálja az itt termelt alapanyagokból különböző ételeit.

A vendégeket a zalakarosi Hotel Aphrodite épülete elől lovas kocsikkal szállítják a nyári időszakban az előre legyeztetett programokra.


Elérhetőségek

Cím: Garabonc
Telefon: +3630/9474226
Weboldal: http://www.wellnesshotelaphrodite.hu/farm/kalandparkGaléria


Videók

Garabonc – 7 Vezér Történelmi Kalandpark (Élménybeszámoló)

A Kis-Balaton partján fekvő Garaboncon, a Fő útról lekanyarodva érjük el a Garabonciás Farmot és a 7 Vezér Történelmi Kalandparkot.
A családok körében népszerű Garabonciás Farmon az állattartást úgy alakították ki, hogy a látogatók közelről figyelhessék meg a háziállatokat. A telep nem csupán egy mezőgazdasági kisüzem, hanem egy „élménygazdaság” is, ahol adott a lehetőség a lovaglásra, a kocsikázásra, a gazdaságban megtermelt termékek megkóstolására és megvásárlására. A farm szolgáltatásai 2013-tól bővültek, ekkor nyílt meg a 7 Vezér Történelmi Kalandpark. A komplexum a honfoglalás korától az utolsó magyar királyig mutatja be hazánk történetét játékos formában. Az udvaron álló jurtákban a honfoglalás kora elevenedik meg, míg a téglavárban a magyar királyság történetét ismerhetjük meg. A vár falánál csúszdák és mászókák biztosítják a gyerekeknek a szabadtéri játék lehetőségét. A vár színpadán nyaranta zenés vagy lovas előadásokat szerveznek. Kalandra fel, fedezd fel a farm és a történelem érdekességeit kötetlen formában!


Kapcsolatfelvétel

Kérjük a sikeres kapcsolatfelvétel érdekében a kiemelt mezőket mindenképp töltse ki.


Mielőtt értékelne!
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam.