MagyarEnglishDeutsch
Részletes keresés

Garabonc, Kránicz Borház és Étterem

Garabonc

A faluhoz tartozó Babos-sziget természetvédelmi terült. Természeti kincse a Bándikuti-forrás, melynek iható vize felfrissülést biztosít a szőlőhegyen dolgozó embereknek.

Garaboncon mindig is fontos szerepet töltött be a szőlőművelés és a borászkodás. Az aranyérmes borok a helység szerencsés földrajzi fekvésének és a helybeliek szakértelmének egyaránt köszönhetőek. A szőlőhegyen tevékenykedő borászok egy része vendéglátással is foglalkozik, több pincénél van lehetőség borkóstolásra, hideg-meleg ételek fogyasztására.

A garabonci Bajkostetőről csodálatos látvány tárul elénk a Kis-Balatonra. Az itt található Kránicz Borház és Étterem az elsők között valósította meg a borút-rendszerű vendéglátást. A borház családi vállalkozás, amelyben Kránicz László és két fia foglalkozik a bortermeléssel, és ezzel együtt a vendéglátással. A kiváló minőségű, tölgyfahordóban érlelt borok mindegyike saját termésű. A borok gazdag választéka közül több díjnyertes is található. Az ínyenek többet között kóstolhatnak zöld veltelini, szürkebarát, oportó, zweigelt, kékfrankos, cabernet, sauvignon, királylányka, olaszrizling, muskotály bort. A Borház itallapján olvasható Tónai fehérbor helyi különlegességnek számít, ez a középkorból maradt fenn, kizárólag Zalakaros környékén. A kínálatot még a jégbor és a borpárlatok egészítik ki.

A pincészetben lehetőség van palackos és folyó borok vásárlására.

A Kránicz Borház csoportokat is fogad, igény szerint, előre bejelentkezés esetén a borokat különleges recept alapján készített magyaros ételekkel kínálják. A pincészet terasza 150 fő, míg a különterem 70 fő befogadására képes.

A látogatók a Zalakarosról induló sétakocsikázással is eljuthatnak a Kránicz Borházba.

A pincészet területén 3D-s íjászatra is lehetőség van. A több hektár nagyságú pálya bejárása nagyjából fél napot vesz igénybe. A Borház állandó programjai közé tartozik a Vince-napi nyitott pince, a pünkösdi bortúra, a Márton-napi újbor kóstolás libasülttel és a decemberi disznótor.


Elérhetőségek

Cím: Garabonc
Telefon: +36-93/701-108
Telefon: +36-30/3300-016
E-mail: kraniczborhaz@gmail.com
Weboldal: http://www.kraniczborhaz.huGaléria


Videók

Garabonc – Kránicz Borház

A dimbes-dombos Garaboncon mindig is fontos szerepet töltött be a szőlőművelés és a borászkodás, s napjainkban is sok helybéli foglalkozik borkészítéssel.
A kirándulóknak érdemes fellátogatniuk a közeli Bajkostetőre. Egyrészt a csodálatos kilátás miatt, hiszen innen az egész Kis-Balaton környéke belátható; másrészt a kiváló minőségű, tölgyfahordóban érlelt bor miatt, amit a Kránicz Borház és Étterem teraszán fogyaszthatunk el. A Kránicz család, apa és két fia barátságos kiszolgálással, helyi borokkal, valamint hagyományos receptek alapján készített magyaros ételekkel várja a vendégeket. Az ínyencek sauvignon, olaszrizling, muskotály bort kóstolhatnak egy kellemes baráti beszélgetés közben. Akik igazi különlegességre vágynak, a Borház itallapján található „Tónai” fehérbort semmiképp se hagyják ki. Ez a helyi szőlőfajta még a középkorból maradt fenn, és kizárólag Zalakaros környékén készítenek bort belőle.
A borkóstolás mellet aktívabb szabadidő eltöltésre is lehetőség nyílt a pincészet területén található íjászpályán.


Kapcsolatfelvétel

Kérjük a sikeres kapcsolatfelvétel érdekében a kiemelt mezőket mindenképp töltse ki.


Mielőtt értékelne!
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam.