MagyarEnglishDeutsch
Részletes keresés

Kerecseny, Zalai Réti Tanya

Kerecseny

Kerecseny a megye keleti részén, Nagykanizsától 30 kilométerre található. A zsáktelepülés a Kilimán-Zalaszabar útvonalon közelíthető meg. Menetrend szerinti buszjárat hétköznap reggel és este éri el a települést, ezért érdemes az utazást előre jól megtervezni A település közelében van a Kis-Balaton és Zalakaros is. Kerecseny igazi dombvidék, három utcája egymással párhuzamosan, lépcsőzetesen épült a domboldalra. A falut dombok és erdők ölelik.
Jó levegője miatt több külföldi is vásárolt itt ingatlant.
Kerecseny legfőbb turisztikai vonzereje a fekvése, a települést körülölelő dombok kínálta pannonháti táj, amelyhez hozzá tartozik a legelésző birkanyáj. A falu külterületéhez tartozik a Török-csapás és a Szorosi-hegy pompás kilátással a környékre. A háromhektáros vízfelület, a Jóléti víztározó horgászati lehetőséget biztosít.
A település legismertebb nevezetessége a többhektáros állatpark, ahol megtekinthetők és megsimogatható Magyarország őshonos állatai, többek között a szürkemarhák, rackajuhok, pónilovak és mangalicák.
Az állatpark bármikor, ingyenes látogatható. Az állatpark látogatása során lehetőség van lovaglásra, szamaragolásra, tojásszedésre és tyúketetésre, kecske illetve tehénfejtésre, kemencés sütésre, szalonnasütésre. Előzetes egyeztetés után lehetőség van póni lovaglásra, póni kocsikázásra és az állatok simogatására de ez a szolgáltatás már díjköteles.
Az állatpark mellett, a közösségi ház mögött található a jól felszerelt, 20 sátorozó hellyel rendelkező kemping. A közösségi házon belül két szobában, 9 férőhely elszállásolására is lehetőség van. Zuhanyzási, mosási és étkezési lehetőség biztosított, valamint a kerékpártárolás is megoldható. A szálláshelyen a vendégek számára konyha áll rendelkezésre, a sátorozóhely területén pedig szabadtéri kemence és bogrács vehető igénybe.
A gyermekek szabadtéri játékokkal tölthetik el az időt; focilabdázással, tollaslabdázással, kötélhúzással, csocsóval, hullahopp karikával. A környező erdőben lehetőség van kirándulásra, ezzel együtt az őshonos növényvilág tanulmányozására. A közeli Harcföldi vízfolyásra épült víztároló körüli séta tökéletes alkalom a vízi élővilág megfigyelésére.
A Zalai Réti Tanya gazdái Réti Alfréd és Kovács Mariann rendszeresen készít sajtot a kecskék és tehenek tejéből. Ezt helyben, illetve a közeli termelői piacon értékesítik. A különféle fűszerezésű lágy és félkemény sajtok kóstolására a Zalai Réti Tanyán lehetőség van. Az állatsimogatóban rendszeresen szerveznek programokat a kisgyermekes családoknak, és az óvodásoknak.


Elérhetőségek

Cím: Kerecseny Erzsébet u. 15.
Telefon: 06-30/857-7806
Weboldal: http://www.zalairetitanya.huGaléria


Videók


Kapcsolatfelvétel

Kérjük a sikeres kapcsolatfelvétel érdekében a kiemelt mezőket mindenképp töltse ki.


Mielőtt értékelne!
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam.