MagyarEnglishDeutsch
Részletes keresés

Kisrécse, Czinki Nosztalgiaudvar

Kisrécse

Nagykanizsától 7 km-re, északkeletre található Kisrécse. A település közúti megközelíthetősége megoldott. A településre menetrend szerinti helyközi buszjáratok indulnak Nagykanizsáról.
A település első említése a 13. századból való, Récse néven. Később már Kis Rétse alakban találkozunk a faluval. A szláv eredetű szó jelentése árok, így a gyepűvonal árkaival hozható összefüggésbe az elnevezés. Kisrécse településképét szabálytalan, dombra felfutó kis utcák jellemzik. A település látnivalói, az új kápolna és a Millenniumi Emlékű a falu legmagasabb pontján állnak.
A településre jellemző helyi termék a méz, többen foglalkoznak méhészkedéssel.
Kisrécse településrésze Kendlimajor, ahol képzőművészeti alkotótáborokat szerveznek.
Szintén Kendlimajorban található a Dunántúl egyik legszebb üdülőudvara, a Czinki Nosztalgiaudvar. Fontos szerepet tölt be a térség turizmusában, szálláshelyeivel, rendezvényeivel. A nosztalgia parasztudvar a régi falusi portát mutatja be, különböző házi-, valamint haszonállatokkal, mezőgazdasági gépekkel és eszközökkel. A tulajdonos Czinki László és felesége németül, angolul és franciául is beszél, így külföldi vendégeket is rendszeresen fogadnak.
Öt régi parasztház, és kettő apartman tartozik a létesítményhez, antik bútorokkal, fürdőszobával és konyhával felszerelve. Minden épületnek terasza, és kertrészlege is van. A nosztalgiaudvar 12 férőhelyes társalgója szaunával is fel van szerelve. A kemencével, borospincével, bográccsal rendelkező helyiség 20 fő befogadására alkalmas. Mindemellett egy hat személyes szénahotel is a turisták rendelkezésére áll. Sokszínű programkínálatuk közé tartozik a lovaskocsikázás, lovasoktatás, íjászat, kemencézés, állatsimogató, Egérfogó Múzeum, kertészkedés, állatgondozás, gyalogos és kerékpáros túrázás, traktorozás, gőzmozdony kirándulások szervezése. Akik jobban el szeretnének merülni a paraszti életben, azok a munkából is ki vehetik a részüket, például traktorvezetéssel.
Az udvarban működik egy galéria is, ahol Cziniki László művészbarátainak alkotásait lehet megcsodálni, valamint egy Parasztudvar Múzeum, ahol számos érdekes, régi gyűjteménnyel találkozhatunk.


Elérhetőségek

Cím: Kisrécse Kendlimajor Kossuth u. 3-5
Telefon: +36-93/371-471
Mobil: +36-20/5553-8012
E-mail: czinkihu@t-online.hu
Weboldal: http://www.czinki-ferien-bauernhof.huGaléria


Videók


Kapcsolatfelvétel

Kérjük a sikeres kapcsolatfelvétel érdekében a kiemelt mezőket mindenképp töltse ki.


Mielőtt értékelne!
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam.