MagyarEnglishDeutsch
Részletes keresés

Liszó, Liszói-tó

Liszó

Liszó a megye déli részén, Nagykanizsától 13 kilométerre található. Nagykanizsa-Gyékényes útvonalon közelíthető meg, az út leágazásától két kilométerre. A kis település közel fekszik a horvát határhoz. Liszót erdőségek ölelik, határát szőlőhegyek borítják. Füves völgyeiben tisztavizű forrás csillapítja a szomjúságot.
Liszó látnivalói közé tartozik az Alsó utcai Emlékpart. A Liszói-Móriczhegyi szőlőhegy aktív kikapcsolódást biztosít. A két dombgerincen a piros kereszt jelzésű túravonal vezeti végig a túrázókat. Liszó településen két templom található. A Római katolikus, „Szentháromság” Templom, és a Liszó Evangélikus Leányegyházközösség temploma, amely a 19. században épült.
Gyékényes irányában, a Kanizsai utca után a faluvégén található a Liszói-tó. A víztározó kezelője a Liszó Község Horgászegyesülete. A civil szervezet 2008 októberében alakult 26 fővel. Az egyesület célja a horgászsport fejlesztése és népszerűsítése, valamint a tagok számára a horgászlehetőség biztosítása. Közreműködik a helyi turizmus fejlesztésében, és a környezet védelmében.
A 10 hektáros tóban ponty, amur, csuka, süllő, harcsa, keszeg, kárász, és törpeharcsa kifogására van lehetőség.
Napijegy a liszói presszóban, és a nagykanizsai Szúnyog horgászboltban (Kalmár út 7.) váltható. A felnőtt jegy 3000 Ft, az ifjúsági 1500, az éves gyerekjegy szintén 1500 Ft-ba kerül.
Az egy méter átlagmélységű vízbe két alkalommal, tavasszal és ősszel telepítenek
Parkolni mindkét oldalon, a tóval párhuzamosan lehet, valamint a kijelölt parkolóhelyeken.
A horgászat megengedett ideje az egyesületi tagok részére 0-24 óráig, egyéb napijeggyel pedig január 1-jétől szeptember 30-ig 05.00-tól 23.00-ig, októbertől december 31-ig 06.00-20.00. Az éjszakai horgászat tagok számára egész évben biztosított, míg a napijeggyel rendelkezők csak június 10-től szeptember 30-ig, és csak hétvégeken (péntek, szombat) lehetséges.
Akik több napot szeretnének eltölteni a csendes és nyugalmas településen, azok számára a Fenyveserdő Vendégház biztosítja a kikapcsolódást. A Petőfi út 9-es szám alatt található szálláshely a családi ház emeletén található, az udvarból külön feljárattal. Két szoba, étkező és konyha, illetve fürdőszoba áll a vendégek rendelkezésére. Összesen 6 fő elszállásolására van lehetőség, de igény szerint pótágyazható az egyik szoba.


Elérhetőségek

Cím: Liszó Külterület
Weboldal: http://www.liszo.hu


Árak

Liszói presszóban, nagykanizsai Szúnyog horgászboltban (Kalmár u. 7.) váltható.

  • Felnőtt: 3000Ft
  • Ifjúsági: 1500Ft

Galéria


Videók


Kapcsolatfelvétel

Kérjük a sikeres kapcsolatfelvétel érdekében a kiemelt mezőket mindenképp töltse ki.


Mielőtt értékelne!
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam.