MagyarEnglishDeutsch
Részletes keresés

Magyarszerdahely, Régi Csárda

Magyarszerdahely

Magyarszerdahely Nagykanizsától 16 kilométerre, ékszakra található. A Zalaegerszegre vezető út keleti oldalán fekszik. Határa változónak dombos és sík. Mivel közvetlenül a Zalaegerszeg-Nagykanizsa közötti főút mellett helyezkedik el kiváló buszközlekedéssel rendelkezik.
Magyarszerdahely egyik műemléke a római katolikus, „Szent István Király” templom. Késő barokk stílusban épült és település központjában található. A nyugati homlokzati tornyos templomot 1752-54 között építették. Tornya még 1816-ban is fából volt, a mai alakjában 1838-tól áll.
A település másik műemléki védelem alatt álló épülete a Régi Csárda közvetlenül a 74-es főút mellett, a Magyarszerdahelyi leágazásnál található. Földszintes, nyeregtetős, téglalap alaprajzú ház a 18. században épült, mint Nagykanizsát és Zalaegerszeget összekötő állomás. Feltehetően a fogadás mellett postakocsi állomás és zsanárszállás is volt. A régi idők betyárjai is gyakran jelentek meg az épületben, a vadvizes és zalai erdőrengeteg mélyéből előlépve itt találkoztak a külvilággal. Az idősek körében még ma is emlegett legnevezetesebb betyár női személy volt és Harmat Rozinak hívták.
Az épület az 1990-es években történt felújításával visszakapta eredeti formáját és szépségét, amely a betérő vendégek rendelkezésére áll.
A Régi Csárda étlapján található fogások a közeli Nagykanizsa piacán vásárolt, friss alapanyagokból készülnek. A lisztérzékenyek is bátran beülhetnek egy ebédre vagy vacsorára, hiszen a csárda kínálatában gluténmentes ételeket is találunk. Több féle hideg, meleg előételek, levesek, halak, sertés- marhahúsos ételek, olasz specialitások és desszertek közül válogathatnak a vendégek. A fogadó további szolgáltatásai közé tartozik a szauna (infra és finn), wifi, kerékpárbérlés és lovaglás, bográcsozás, szalonnasütés, grillezés, röplabda, billiárd.
Az állatbarátok kedvelt helye Magyarszerdahelyen Gálné Kiss Viktória udvara a Fő utca 102-es szám alatt. Viktória, a Héthatár Kecskefarm vezetője szívesen mutatja meg kecskéit az érdeklődőknek. Az állatsimogatás mellett lehetőség van a kecsketejből készült finomságok vásárlására is, mint a különböző fűszerezésű és pácolású kecskesajtokra, joghurtokra és egyéb tejtermékekre, valamint a gyógynövényes fűszerezésű savómézre.


Elérhetőségek

Cím: Magyarszerdahely 74-es út 1.
Telefon: +36-30/335-1609, +36-30/335-1610
E-mail: s.bartyik@gmail.com
Weboldal: http://www.regicsarda.huGaléria


Videók


Kapcsolatfelvétel

Kérjük a sikeres kapcsolatfelvétel érdekében a kiemelt mezőket mindenképp töltse ki.


Mielőtt értékelne!
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam.