MagyarEnglishDeutsch
Részletes keresés

Miháldi Horgásztó

Miháld

Miháld Nagykanizsától 20 kilométerre, keletre fekszik. A település a Dola-patak völgyében található. A település közúton a 7 főútról letérve közelíthető meg.
A települést körülvevő gesztenyefákkal borított szőlőhegy kedvelt kirándulóhely, érdemes körbesétálni. A csodálatos kilátáson kívül helyi gazdák borkóstolója is várja a turistákat.
A falu közvetlen közelében található horgásztó és a szép környezetben elhelyezkedő szabadidőközpont pihenési lehetőséget, és kellemes kikapcsolódást biztosít. A sátorozásra és sportolásra, valamint a szabadtéri sütés-főzésre is lehetőség van.
A Miháldi Horgásztó üzemeltetője az 1976-ben megalakult Miháldi Horgász Egyesület. A civil szervezet azzal a céllal jött létre, hogy a horgászsportot fejlessze és népszerűsítse, valamint biztosítsa a horgászlehetőséget a faluban.
A 6,1 hektár vízterületű tóban ponty, amur, csuka, süllő, harcsa, keszeg, kárász, balin, sügér, angolna és naphal fogható. Jegyváltásra a miháldi vegyesboltba, a Dózsa utca 16. szám alatt van lehetőség. A napijegy vásárlásához nincs szükség állami horgászengedélyre. A felnőtt napijegy 2000 Ft, míg az ifjúsági 1300 Ft-ba kerül.
A tó rendezett horgászhelyekkel egész évben várja a látogatókat, hétfőtől péntekig 06.00-tól 20.00-ig, szombaton és vasárnap pedig 00.00-24.00-ig.
A településen jelentős a mezőgazdasági tevékenység folyik. Meghatározó helyi termék a méz, a bor, a gyümölcs. Többen is foglalkoznak a faluban méhészkedéssel, a házak előtt táblák hirdetik hol kapható termelői méz. A szőlőhegyen egyre több jó minőségű bor készül, amelynek a népszerűsége évről évre nő. Vig Zsolt (Táncsics u. 6.) borászata a településen belül, a templom közelében lévő épületben várja vendégeit jóféle borokkal és helyi gasztronómiai különlegességekkel.
A gyümölcskedvelők két háznál is vásárolhatnak helyben készített lekvárokat, szörpöket. Illésné Farkas Katalin és Némethné Bátori Ildikó a zalakarosi termelői piacon is népszerűek. A Mándó család földeprét pedig a szezon idején érdemes megkóstolni.


Elérhetőségek

Cím: Miháld 073/3b Hrsz.
Telefon: +36-30/9590924
E-mail: mihaldhe@gmail.com


Árak

Miháldi Vegyesboltban váltható (Dózsa u. 16.).

  • Felnőtt napijegy: 2000 Ft
  • Ifjúsági: 1300 Ft

Galéria


Videók


Kapcsolatfelvétel

Kérjük a sikeres kapcsolatfelvétel érdekében a kiemelt mezőket mindenképp töltse ki.


Mielőtt értékelne!
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam.