MagyarEnglishDeutsch
Részletes keresés

Nagyrada, Szőlőhegy, Cezar Pincészet

Nagyrada

Nagyrada Zala megye déli részén található a Kis-Balaton mellett. Nagykanizsától 25 kilométerre észak-keletre, Zalakarostól 10 kilométerre északra fekszik.
A település műemléke a római katolikus templom, amely 1894-ben épült eklektikus stílusban.
Nagyrada leginkább a szőlő és borkultúrájáról ismert. A településen többen foglalkoznak mezőgazdasági munkával, és borászattal.
A több utcasorból álló szőlőhegyen megtaláljuk a hagyományos régi típusú kispincék mellett, a modern, már pihenőhelyként is használatos modern épületeket. Érdemes egy sétát tenni a hely hangulatának megismerése érdekében.
A szőlőhegyen a kisebb pincék mellett a nagyobb termelők birtokai is jelen vannak. Az egyéni gazdák közül kiemelkedik Kovács Ottó, a nagyüzemi bortermelést képviseli Stefán Császár borászata, a Cézár Pincészet.
Kovács Ottó családi hagyományként vette át a szőlészetet szüleitől. Termelői borait saját pincéje mellett árusítja, ahol borkóstolásra is van lehetőség. Szlogenje „Gyógyír a radai rossebre” minden palackozott borán olvasható, ami egy török kori települési legendára utal.
Stefán Császár 2000-ben kezdte meg fejlesztéseit Nagyradán. Célja a magas színvonalú borok előállítása volt, ennek érdekében válogatott minőségű szőlőbirtokokat és területeket vásárolt. Mára már nagyjából 100 hektár szőlővel rendelkezik a pincészet, ahonnan csodás kilátás nyílik a Kis-Balatonra. Korábban csak a fehérbor készítés volt meghatározó a vidéken, de a pincészet területén 2001-től megindult a vörös szőlő telepítése, alapos talaj-és időjárás vizsgálatok után. A Cezar Pincészet bebizonyította, hogy alapos munkával első osztályú fehér és vörösbor készülhet ezen a vidéken.
2005 óta már több száz díjat kaptak a termékeik, a zalai borok híre és népszerűsége folyamatosan nő a rangos hazai és nemzetközi versenyeken. Nagyradán 2006 tavaszán új borászati épületet nyitottak. Ebben az épületben a Pincészet egész évben várja vendégeit. Kiscsoportos borkóstolásra bejelentkezés után hétköznap, nagyobb csoportoknak hétvégén van lehetőség. Maximum 80 főig konferencia-, illetve rendezvényterem áll a vendégek rendelkezésére. A látogatók részt vehetnek egy üzemlátogatáson, megismerhetik a termékek előállításának folyamatát, sétálhatnak a szőlő területen, majd ezt követően megkóstolhatják a legértékesebb borokat és pezsgőket. Az érdeklődők többféle borkóstoló program közül kedvére válogathat. A kóstolóhoz ebéd, valamint borkorcsolya is rendelhető. A programhoz előzetes bejelentkezés, és minimum 8 fő szükséges.
A Cezar Pincészet a vörös, fehér, rozéborokon, és a pezsgőn kívül még szőlőmag olaj, balzsamecet, gyöngyöző bor, borpárlatok és törkölypálinkák készítésével is foglalkozik. Termékeik nagy része megvásárolható a pincészet üzletében.


Elérhetőségek

Cím: Nagyrada Szelemi hegy
Weboldal: http://www.cezarpinceszet.huGaléria


Videók


Kapcsolatfelvétel

Kérjük a sikeres kapcsolatfelvétel érdekében a kiemelt mezőket mindenképp töltse ki.


Mielőtt értékelne!
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam.