MagyarEnglishDeutsch
Részletes keresés

Nagyrécse, Bacónak hegy

Nagyrécse

Nagyrécse Nagykanizsától 7 kilométerre, észak-keletre található a 7-es főút mellett. A dombos határú településen átfolyik a Bakónaki-patak.
A település déli részén található a Bacónaki hegy, amely a hagyományos szőlőhegyi területek mellett jelentős turisztikai szolgáltatásokkal rendelkezik. A szőlőhegy közúton közelíthető meg. A felvezető út minden évszakban járható személyautóval.
A Kisbacónaki szőlőhegyen található templomot 1740 körül építették azon az apró településrészen, amely akkor hegyen állt. A templomot Mária Magdolna tiszteletére emelték. A település azonban hanyatlásnak indult az 50-es években, amikor az összes többi külterületi kistelepüléssel együtt zártkertté nyilvánították. Ennek egyik legnagyobb hátránya volt, hogy a lakosság folyamatosan csökkent. Megindult a kápolna romlása, melynek a felújítását a gazdák és az elszármazottak nagylelkűen támogatták.
A kápolna névadó szentjének napján hagyományosan Magdolna napi búcsút szerveznek a hegyi gazdák. A szentmise után kirakodóvásár és kulturális programok várják az érdeklődőket a kápolnával szembeni szabadtéri rendezvény helyszínen.
A hegyen a Hajdú falusi vendégházak gondoskodnak a kellemes időtöltésről, nyaralásról nagyobb társaságok, vagy több családok számára.
A Hajdú Vendégházak látogatói számos szabadidős és sportolási lehetőség közül válogathatnak, legyen szó aktív, vagy passzív időtöltésről: pingpong, tollaslabda, turnball, asztali csocsó, gyermekpancsoló medence és állatsimogató van a vendégházak közvetlen közelében.
A falusi vendégházaktól nagyjából 900 méterre nagyszerű lovaglási és tanulási lehetőségeket kínál a Rencsi Lovasudvar és Lovarda kezdők és haladók számára egyaránt. A pihentető kikapcsolódásról a nyugodt vérmérsékletű lovak és a mesebeli pannonháti táj gondoskodik. Horváth Renáta, szakképzet lovasoktató várja a lovagolni vágyókat 8 éves kortól. Az udvar fedett, így az esős idő sem akadályozhatja meg a futószáras lovaglásoktatást. Az oktató kíséretében pár órás lovaskirándulás, tereplovaglás is megoldható a megfelelő lovas tudással-
és technikával rendelkező látogatóknak.


Elérhetőségek

Cím: Nagyrécse
Weboldal: http://www.nagyrecse.huGaléria


Videók


Kapcsolatfelvétel

Kérjük a sikeres kapcsolatfelvétel érdekében a kiemelt mezőket mindenképp töltse ki.


Mielőtt értékelne!
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam.