MagyarEnglishDeutsch
Részletes keresés

Surd, Surdi parktó

Surd

Surd Nagykanizsától 16 kilométerre, délre található. A dombos, erdős vidék Somogy megye határánál fekszik. Természeti adottságainak köszönhetően Surd Magyarország egyik legnagyobb fenyőfatermelője.
A település közúton jó közlekedési kapcsolattal rendelkezik. Nagykanizsáról indulnak menetrend szerinti buszjáratok a településre.
Surd Árpád-kori település, valamikor Zichy grófok tulajdonában is volt. Kastélyukat sajnos lebontották. Csak a park maradt meg, melyet 2000-ben Zichy-park néven avattak fel. A parkhoz vezető úton 100 éves platánfák állnak. Láthatunk még itt ezüst juhart, piramistölgyet, több törzsű tiszafát, normann fenyőt, erdei fenyőt, kúszófenyőt, és egy gyönyörű öreg berkenyefát. Tavasszal a japánbirs és az aranyvessző teszi csodaszéppé a környezetet. A park látványáról a gróf erdésze, Petrezilka Károly gondoskodott. A csemetéket ő ültette, Európa szerte gyűjtötte a magokat.
A park mellett található Surd kis halastava, az 1980-ban készült Surdi Parktó. A víztározó a z önkormányzat tulajdona. Nem csak a horgászok körében kedvelt, hanem a kirándulni vágyók is szívesen használják.
Partját mocsárfenyők, fűzfák és tuják veszik körül. Dombos déli részét fenyves borítja. A halastó kezelője a Surdi Sporthorgász Egyesület. A tagok parkosították a tó területét, dísznövényeket és fákat és vízi növényeket telepítettek, folyamatosan gondoskodnak a tópart tisztántartásáról. Parkolásra a tó mellett, az út szélén van lehetőség.
A 1,5 hektár vízterületű tavat az a patak táplálja, amely a Buda-gödörben ered. A horgászni vágyók pontyot, amurt, busát, fogast, kárászt és keszegfélét, ritkán harcsát és compót foghatnak ki a tóból. Napijegyet a tótól 100 kilométerre a Süsü Presszóban (Surd, Kossuth u.) válthatnak, illetve Nagykanizsán a Szúnyog Horgászboltban (Kalmár u. 7.). A felnőtt napijegy 3000 Ft, az ifjúsági 1500 Ft, a gyermek jegy 500 Ft.
Az egyesület a horgászok igényeinek megfelelőnek, valamint a halgazdálkodási tervet figyelembe véve rendszeresen telepíti a halakat. A Surdi Parktó horgászrendje a Surdi Sporthorgász Egyesület honlapján érhető el: www.suridhorgasz.webnode.hu
Nappal, a tilalmi időket kivéve a nyári időszámítás alatt 06.00-tól 20.00-ig, a téli időszámítás alatt 08.00-tól 16.00-ig használhatják a halastavat a horgászok.


Elérhetőségek

Cím: Surd
Telefon: +36-30/400-1243
E-mail: surd.he@freemail.hu


Árak

Jegyek válthatóak:
Süsü Presszó (Surd, Kossuth u.)
Szúnyog Horgászbolt (Nagykanizsa, Kalmár u. 7.)

  • Felnőtt napijegy: 3000 Ft
  • Ifjúsági napijegy: 1500 Ft
  • Gyermek jegy: 500 Ft

Galéria


Videók


Kapcsolatfelvétel

Kérjük a sikeres kapcsolatfelvétel érdekében a kiemelt mezőket mindenképp töltse ki.


Mielőtt értékelne!
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam.