MagyarEnglishDeutsch
Részletes keresés

Zalakaros, Szőlőhegy és kilátó

Zalakaros

Zalakaros Nagykanizsától 18 kilométerre, észak-keletre fekszik. Az üdülőváros nagy népszerűségnek örvend, melyet a termálfürdőjének köszönhet.
A városka közúton a 7-es főútról lekanyarodva, illetve Keszthely irányából megközelíthető. Menetrendszerinti buszjáratokkal jól elérhető. Legközelebbi vasútállomás Zalakomárban van.
Zalakaros környezete változatos vidék, a sík tájak és a lankás dombok váltakoznak, melyet a növényzet, az erdők, a mezők, a ritka növények és a védett állatok látványa tesz különlegessé és értékessé. Ez a sokszínűség, és a közel 100C°-os, értékes ásványi anyagokban gazdag zalakarosi gyógyvíz évente több százezer embert buzdít arra, hogy a békés környezetben töltsön el néhány szabad hétvégét.
Zalakaros felett található domboldalt sűrű erdő borítja, ezt tartják a város tüdejének. A Park utca folytatásaként, az erdő szélén áll Zalakaros egyik legszebb pontja, a kilátó. A népi építészeti stílusú emelvény tetejéről csodálatos panoráma tárul elénk. Amennyiben az időjárás kedvező, látható a Kis-Balaton és a Balaton-felvidék.
A Parkerdő és a kilátó környékén kellemes sétautak futnak. A parkerdő területén sportrendezvényeket is tartanak, volt itt már körpályás terepkerékpár verseny, gyalogtúrák, családi- és sportnapok is.
A zalakarosi domboldal fekvése igen csak kedvező a szőlőtermelés számára. Nem véletlen, hogy a szőlőművelésnek már évszázados hagyománya van a településen. Ahhoz, hogy a szőlőművelés ilyen jelentőssé váljon a településen, egy speciális karosi borfajta, a Tónai is hozzájárult. Ez a helyi különlegesség még a középkorból maradt fent, kizárólag a településen és a környékén termelik. A szőlőhegy és a szőlősgazdák védőszentje Szent Orbán, akinek a faszobra fogadja a hegyen a turistákat. A szőlőhegyen szép, régi pincék sora áll, amelynek egy részében borozót rendeztek be.
Zalakaros népszerű borásza, Deutsch Bálint és családja is a zalakarosi szőlőhegyen alakította ki a borozó helyiségét, a Szent Orbán Borozót (Szent Orbán u. 12.), ahol saját szőlőből készített borait kínálja. A borászatot vendéglátás és szállásadás egészíti ki. Az ízletes borok mellett házias ételek is az asztalra kerülnek. Bálint gyakran szervez borkóstolót. Az aktuális ajánlatokról és rendezvényekről honlapjukon, a www.szentorban.com oldalon tájékozódhatunk.


Elérhetőségek

Cím: Zalakaros
Weboldal: http://www.zalakaros.huGaléria


Videók


Kapcsolatfelvétel

Kérjük a sikeres kapcsolatfelvétel érdekében a kiemelt mezőket mindenképp töltse ki.


Mielőtt értékelne!
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam.