MagyarEnglishDeutsch
Részletes keresés

Zalakomár, Csönte Udvarház

Zalakomár

Nagykanizsától 18 km-re található Zalakomár. A település Komárváros és Kiskomárom egyesülésével jött létre. Természeti értéke a Zalakomár és Pat település közötti madárrezervátum, amely több madárfajnak biztosít élőhelyet. Zalakomár kápolnapusztai részén található Bivalyrezervátumban a nagyjából 300 őshonos bivaly mellett szürke marhák is élnek.
Zalakomár épített értéke a római katolikus templom. A település közelében I. István király kezdeményezésére udvarház épült, melyhez kápolna tartozott. Valószínűleg ez lehetett a megye első temploma. Zalakomár mai templomát 1772-ben épített. Főkapuja faragott, gazdag vasalású. Fali képeit 1793-ban készített Dorffmaister István. Mosser Lajos 1866-ban épített az orgonáját. A műemlék jellegű épület hajójában vasszerkezetű galéria található. A „Szentháromság templom” a Kossuth Lajos utca 17-es szám alatt áll.
Zalakomártól Galambok felé induló bekötő útról közelíthető meg Godinek Mária családi vállalkozása a Csönte Udvarház. A gazdaság, a hozzá tartozó épületekkel a múlt emlékeibe enged bepillantást, a betérő vendégek megismerhetik őseink értékes világát.
A gazdaság főként állattartással és földműveléssel foglalkozik. A vendégházban az általuk megtermelt alapanyagokból készült ételeke, valamint tej, sajt, tojás és hús kerül az asztalra. Az ételek hagyományos módon, kemencében készülnek.
Az Udvarház gyűjteménye a régi időket eleveníti fel. A családfő régi tárgyak iránti szeretete ihlette a kiállítást. Olyan szerszámok, eszközök és egyéb használati tárgyak tekinthetők meg, amelyek egykor a mezőgazdaságban és az állattartásban nélkülözhetetlenek voltak. A gyűjteménybe először csak azok a tárgyak kerültek bemutatásra, amelyeket a barátok és az ismerősök már nem használtak. Mára már tudatos gyűjtés eredménye a szépen összerendezett kiállítás. A kiállítást egy műhely egészíti ki, ahol a tárgyak restaurálása zajlik.
A fogadóhoz egy különálló vendégház is tartozik, régi bútorokkal berendezve. Az udvarban található halastó a horgászni vágyó vendégek örömét szolgálja. A házigazda lovas fogatán lehetőség van a sétakocsikázásra is. Kisebb csoportok egy szépen felújított postakocsin tehetnek utazást a környéken.
A Csönte Udvarház előre megbeszélt időpontban várja a vendégeket. Amennyiben igény van.


Elérhetőségek

Cím: Zalakomár
Telefon: 06-30/715-0417
E-mail: csonteudvarhaz@csonteudvarhaz.hu
Weboldal: http://www.csonteudvarhaz.huGaléria


Videók


Kapcsolatfelvétel

Kérjük a sikeres kapcsolatfelvétel érdekében a kiemelt mezőket mindenképp töltse ki.


Mielőtt értékelne!
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam.